Friends :)

LIKE jika anda SUKA :)

Thursday, December 30, 2010

. : Dulu Kala : .

Korang ingat tak zaman sekolah dedulu?
Tadi,,bila aku duk sorang2 kat dalam bilik...teringat plak zaman masa kanak2 dulu...
MySpace


Dulu2kan, kalau terpijak kasut sekolah kawan, mesti kita kasi kasut kita suruh dia pijak balik.kn?kn?
Kiranya, sama adil la konon. Hahaha.poyo jek..

Lagi, masa dulu, kalau kawan pinjam sharpener, mesti pesan,  
“Eh,,kau jangan tiup tau pengasah aku tu. Nanti tumpul pulak sharpener aku.”
Betul tak apa aku kata nih??korang pun mesti penah cakap mcm ni kn?

Lepas tu,, dorang ada kata kalau sharp pensil tu...jangan sampai 'KONTOT'..
nanti mak kau mati...
adhoii,,,yang aku ni pun percayala bulat-bulat...al-maklumlah,,budak2 apa tau..
korang pun mesti percaya gak kn?kn?sma mcm aku...
xyah nak tipu aku la..lau korang kata 'X' ..hahaha


haaa.. lagi satu pasal pensil warna. Kalau boleh, lagi besar pensil warna kau, maksudnya, kau memang anak orang kayee. Ramai la kawan2 pun rapat nak pinjam. Bila dorang nak pinjam, siap pesan,  
“Nanti jangan tekan kuat kuat tau ! Kang tumpul, mak kita marah.”
heeeee~


............................................................................................


ni la zaman persekolahan yang tak akan dilupakan...
Sekejap jek masa berlalu kn ??....
Rasa nak ulang balik je zaman persekolahan..
bole err??haizz...


waktu sekolah dulu,, lau cikgu mara je...balik umah ngadu dgn mak...
anak manjala katakan...
anak : makkk,,,tadi kat sekolah org kene marah...waaaa (smbil menangis)
MySpace 
mak  : kenapa cikgu marah ??
anak : yela,,keja sekolah tak siap..
mak : tu la,,,spe suruh main je..kan mak kata,siapkan keja skola dulu baru boleh main..padan muka..
MySpace
haizz,,,kita balik nak mengadu,,alih2 kene balik..hahaha..
ade ke patut..apa pnye mak daaa...

apa pun,rindu betul zaman persekolahan. Enjoy je. Besshh. Terbaik ! Takde nak pening kepala pikir masalah itu ini.kn?kn?

 p/s - korang rindu tak ??



hanya tersenyum...~  =)  MySpace

Tuesday, December 28, 2010

kisah lawak atuk dan nenek =)

Sepasang atuk dan nenek yang akhir-akhir ini menjadi pelupa dalam segala hal.. akhirnya pergi menemui doktor.. Doktor mengatakan bahawa secara fizikal mereka sihat saja. Doktor menyarankan agar mereka membiasakan diri untuk menulis apa saja untuk membantu mereka mengingat segala perkara.


Suatu malam kedua atuk dan Nenek tersebut sedang menonton TV...Tiba-tiba si atuk berdiri..


Nenek : "Mahu kemana?"

Atuk : "Oh aku mahu ke dapur untuk mengambil segelas air"

Nenek : "Kalau begitu.. tolong bawakan aku AISKRIM VANILA"

Atuk : "OK .."

Nenek : "Eh tunggu.. sebaiknya abang tulis dulu supaya tidak lupa"

Atuk : "Ah tidak perlu.. aku ingat... Aiskrim vanila kan?"

Nenek : "Kalau begitu tambahkan strawberry dan krimnya"

Atuk : "Beres .. !!"

Nenek : "Ah sebaiknya tulis semua pesananku itu..nanti pasti abang akan lupa semuanya"

Atuk : "Jangan Bimbang.. aku masih ingat.. Aiskrim vanila..strawberry dan krimnya bukan?"

Dua puluh minit kemudian Si Atuk datang dan memberikan kepada nenek sepiring daging dan beberapa biji telur rebus.

Nenek : (Dengan wajah terkejut) "Nah, Aku dah kata.. abang akan lupa pesananku... sepatutnya ditulis dulu"

Atuk : "Iya ke..? salah ke..? Apa yang kamu pesan tadi?"

Nenek : "ROTI BAKAR ISI JAM STRAWBERRY."

Siapa yang pelupa??MySpace

p/s - sekadar hiburkan hati...

hanya tersenyum...~  =) MySpace
 

Saturday, December 25, 2010

kisah my kamfung

Salam..yihuu  =D

Da lama suda tdk mengupdate blog..
al kishah kali ni pasal my kamfung...hehe

Selesai je majlis graduasi kt segi college 18.12.2010 haritu terus ke stadium bukit jalil...
tak sabar rasanya nak balik kamfung...

Pada pukul 8pm selamat sampai ke Johor..mengambil masa 4 jam aje..
Hujung minggu dihabiskan dengan berkelana pulang ke kampung halaman bersama teman..walaupun masa yang ada begitu singkat tapi cukup bermakna. Dapat jugak bertemu nenek dan sedara mara yang ada. Rindu giler sama mereka ! =)

.................................................................................................

yeeeha,, baru aje balik dari kamfung. Bessh !!
lagi2 dengan my 'bad' frends.. (ecah yg *sengal).
Merasai ketenangan dan kedamaian. Hilang sume masalah yang melanda ! serius..
Pejam celik..pejam celik.. da 4 hari gak la aku kat Johor. sekejap aje masa berlalu...
terubat rindu kay my kamfung...... especially kat my nyai  dan adik2 sedara..
da makin besar mereka2 tuh.. 
bertambah cantik.bertambah hensem.  =))

aktiviti seharian ; makan, tido, tengok 'tivi' ..
biasala duk kat kamfung,, ape je yang boleh buat? itu jela..
kadang tu tolong2 la jugak my nyai kemas2 halaman umah..
(terbakar dan membakar sampah!)heeeee~
Pastu agak2 rasa bosan...ape lagi,,rembat la moto my nyai..hehehe
maaf ye....cucu degil memang begini..
seb bek tak kene marah... =D
selamat dunia akhirat...........

Da dapat rembat moto,,ape lagi... gi la jenjalan pusing2 satu kamfung dengan ecah 
dan tersinggah la uma makcik aku..
seronok kan cah? jom nek moto lagi dgn aku. mau ka?
(walaupun tdk thu menggunakan gear..haha) janji dapat jalan.kn?kn?kn?
power jugak aku bawak moto... agak2 macam ni ha .. 


heeeeee~ apa macam?power an? anda bole tiru macam saya? mesti xboleh munya!
(gambar sekadar hiasan ! )

Haizzz,, bila la boleh balik kamfung lagi ?
naik bas macam itu hari pun takpe la... tak kesah munye...
ni la antara gambar2 yang 'tersnap' ..


Yang Terindah Dalam Kenangan ....












Lepas tiga hari kat my kamfung, gi la umah makcik aku kat Kluang, Johor ..
sebab keesokannya nak balik KL da.. so,,nek bas dari sana.dekat la sikit dan menjimatkan masa..
tido semalaman kat umah makcik aku tuh....
terasa macam nak duk lama sikit je tapi mengenangkan my 'bad' frends yang mulai merindui kat mak dan bapaknye ... ye err ?? terpaksalah batalkan hasrat ...

Keesokannya,, sebelum balik tuh .. 'tersnaplah' beberapa gamba lagi....
ni la hasilnya .... 
Jeng..Jeng..Jeng..












Apa yang ada pada kamfung ?? keindahan dan kedamaian !

p/s - ingin merasai suasana my kamfung ??
             berkunjungla kemari !!


hanya tersenyum...~  =) MySpace

Thursday, December 16, 2010

kata-kata


"  Wanitaapabila setiap pekerjaan 
hariannya dilakukan kerana Allah, 
nescaya pahala yang diterima
berganda-ganda ....oleh itu sentiasa
mulakan apa-apa pekerjaan

Wednesday, December 15, 2010

Thanks to Allah..

Hooray !! haha ~
Thanks to Allah swt ...
Finish my exam ...
tengoklah gambar ni .. gila an?haha..


              

Lega seketika ..so,,after this ..
bnyak perancangan yg sy nak buat ..
banyaak sgt........ ye err??

1- Kemas bilik (da mcm tongkang pecah kott )
2- Blik kamfung jmpa nenek with my frens..
    agak-agak 3-4 hari ok la..lepaskan rindu kat my kamfung ..
3- Kuar jenjalan lepas gian.wayang? maybe kott...
4- Masanya utk mencari dan tercari kerja ..hehe


hanya tersenyum...~  =)MySpace
 

Monday, December 6, 2010

Hari ni. 6Dis2010



haiz,,,,bila la nk abis exam ni ??
terasa nak balik kg la..jumpa ngan nenek.
da la haritu xdpt balik gara2 nk bca bku kt uma la kononnye..


ni la my kamfung ...







mak - pah,ko nk ikot blik kg x?
aku - xpela,,nk bce bku kt uma la.
mak - ala,,,kt mna2 pn bole bce buku..
aku - xmola,,xdpt 'konsenteerate' la..
mak - ahh,,ade aje alasan ko..xnk ikot suda la.mak blik ngan 
          abah je..


heeeeeee,,,^__^ alasan !!
tp serious ikotkn hati mmg nk je ikot mak blik.
rindu gler ngan budak2 tecik yg comel2 kt kg tuh..eeeeee~
lau korng tgok pn msti rsa mcm nk cubit2 je.
ni la antara budk2nye..


Muhammad Farhan Daniel  


The best !! Ranking no1
aku suka sgt menyakat budak tecik nih...haha
sbb dia xkn marah dan akn cuba sedaya upaya utk mcari jawapan bila aku nyakat dia. =)
satu hari tu,,aku gendong la dia and kiss pipi dia..

a'an - tatak syg adik ke?
aku - mesti la syg..
a'an - knp tatak syg adik?
aku - yela,,adik kn  budak baik,,mstila org syg..
a'an - oooo,,lau mcm tu adik xnk nakal2 lah,,nnti raaamaai org syg adik.kan tatak?
aku - iyee,,mcm tu la bagus.

heeeee,,syg gler aku kt budak tecik nih... ♥♥♥

haaa,,,,yg ni lgi sorang ,,


Muhammad Imran    
Ranking no 2 !
Yang ni aku xtahu nak cite apa,,
sbb dia sgt penakut dgn org sekeliling..
al-maklumlah baru blaja kenal org..
serius,,hensem doe...bila besar ni mesti ramai peminat. dijamin !


p/s - kalau lah bole terbang...bole ke??