Friends :)

LIKE jika anda SUKA :)

Monday, April 9, 2012

Sebuah Kematian .

Assalamualaikum <3

Semoga kita semua sentiasa berada dalam rahmat Allah swt..  :)

cilok dari google ! dan gamba ni jugak aku buat desktop background ! weeee~ :)


Bersediakah kita untuk mati?

Dengan bergelumangnya dosa-dosa yang aku pikul sekarang ni memang aku tak bersedia untuk mati..
Aku hanya manusia biasa..sering kali Khilaf . aku sentiasa mencuba yang terbaik untuk hidup aku.
InshAllah ..

Kadang aku merasa bosan hidup kat dunia yang penuh dengan dugaan hidup yang tak pernah putus..
dan aku hanya bertahan melewati sisa-sisa hidup dan pelbagai masalah yang aku tempuh dgn cebisan kata-kata :

"Jangan mengeluh dengan setiap apa yang berlaku,,kerana itulah yang dinamakan kehidupan"


“Ya Allah...

Jika ujian ini untuk menguji keimananku, berilah aku kekuatan, keimanan dan ketaqwaan. Jika ujian ini untuk kaffarah dosa-dosaku, berilah aku kesabaran dan keredhaan.”Tanda-tanda Kematian.

100 Hari Tanda Sebelum Kematian


Tanda ini berlaku selepas asar.Seluruh tubuh iaitu bermula dari hujung rambut hingga ke hujung kaki menggeletar atau menggigil.

Contohnya seperti daging lembu yang baru disembelih dimana jika diperhatikan dengan teliti kita akan mendapati daging tersebut seakan-akan bergetar. Tanda ini rasanya lazat dan bagi mereka sedar dan berdetik di hati bahawa mungkin ini adalah tanda mati maka getaran ini akan berhenti dan hilang setelah kita sedar akan kehadiran tanda ini.

Bagi mereka yang tidak diberi kesedaran atau mereka yang hanyut dengan kenikmatan tanpa memikirkan soal kematian , tanda ini akan lenyap begitu sahaja tanpa sebarang munafaat.

Bagi yang sedar dengan kehadiran tanda ini maka ini adalah peluang terbaik untuk memunafaatkan masa yang ada untuk mempersiapkan diri dengan amalan dan urusan yang akan dibawa atau ditinggalkan sesudah mati.


“Ya Allah! Anugerahkanlah kematian kami dengan kematian yang baik lagi mulia, lancarkan lidah kami mengucap kalimah “Lailahaillallah. ..”semasa sakaratul maut menghampiri kami.


Amin..Ya Rabb..


40 Hari Tanda Sebelum Kematian


Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arash Allah SWT.

Maka malaikatmaut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat persediaannya ke atas kita antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa.

Akan terjadi malaikatmaut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung seketika.

Adapun malaikatmaut ini wujudnya cuma seorang tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan dicabutnya.


*Continue

1 comment:

Outbound di malang said...

salam gan ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya gan !