Friends :)

LIKE jika anda SUKA :)

Tuesday, March 29, 2011

kemana arah tuju ?



salam.

Sekarang ni saya tengah buntu dalam merencana masa depan,
kerana apa?kerana terlalu banyak cabang yang boleh saya cuba.
means, hala tuju yang boleh saya pilih untuk kehidupan akan datang.

antara pilihan ;

1-full time study
2-continue my work
3-part time study

semuanya boleh mencipta kejayaan tapi apa yang dipilih tu kene buat dengan sungguh-sungguh la.
jangan hanya separuh jalan.betul?
inshallah dengan kejayaan kita akan peroleh kekayaan dan dengan kekayaan pulak kita akan merasa puas dengan usaha kita sebelum ni.
so, mesti tentukan kehidupan kita seawal mungkin.
apa yang kita pilih tu of course la berdasarkan kepada apa yang kita minat kan?
tapi lau minat pun tak guna jugak lau apa yang kita minat tu tak setaraf dengan keputusan yang kita dapat.betul?
sebab tu la kene pilih betul-betul.asal jangan tersalah pilih sudah la !


jadi sekarang ni saya kene lah selidik dulu dan kene mintak pendapat oarang-orang yang lebih tahu,
tak boleh mai redah je..kan?kan?kan?
nanti lain pulak jadinya.

oleh dengan itu,,ade ke sape-sape yang boleh bagi pendapat,mana pilihan yang terbaik dan sebabnya..
boleh la..please..please..please... =)

p/s - terima kasih =) teeeeet ~

hanya tersenyum...~  =)MySpace

3 comments:

hadzrinaqmal said...

INGAT PILIH YANG KITA MINAT :)

COTTON LADY said...

part time study,full time keje,terbaek ler kalo wat cmgitu~sasa

Iffa Zafira said...

hadzrinaqmal - inshallah.. =)
sasa - ingt nk bt mcm tu,tp kne btl-btl kuat.my sis pn part time study. =)tu yg mcm nk follow dia je..