Friends :)

LIKE jika anda SUKA :)

Tuesday, March 22, 2011

tak jujur !



salam,,

dalam keadaan otak yang mengong dan ketaksangkaan
menyebabkan aku tak jujur !
oh yeah?
tak jujur sebab apa ye?
begini al kisahnya.

jam 6.58 pm

miss amoy - hello,ini iffa zafira bt saimon ka?
aku - yes,i'm iffa.why?
miss amoy - i dari blablabla, i ada terima resume u. jadi sekarang i mau tanya itu u masih belum bekerja kan?
*nervous
aku - iye,,belum lagi. (wtfish?ko blum keja meh?)
*dlm hati da sumpah seranah da.ape ke hal la aku tipu! ckp dah keje sudah la kan?betul?
da tak pasal-pasal aku menipu hari ni ! adhoii
miss amoy - oke.dulu u pernah kerja di blablabla kan? dan u ambil itu akaun kan?
aku - ha'ah,pernah..tapi itu da lama miss..iye,,betul
miss amoy -oke,i mau tanya u mau ka tawaran utk jadi admin or hr assistant ?
aku - itu account assistant tak ada kosong ke? i mau itu jawatan la..
miss amoy - itu jawatan sudah ada candidate lain lo..

haiss,bosan pulak korang baca panjang-panjang ni kan..
so,dipotong cerita...aku nak jugak assistant account tu !!
pastu si amoy tu kata 'okey,,i bincang dulu sama itu boss,if ada i akan call u back lah'
hehehe,,syok-syok. (belum comfirm lagi kott!)
part yang tak bestnye! aku dah tipu ! tak baik sungguh !

and then,,aku kata kat amoy tu,,boleh tak after i interview,i start kerja pada bulan depannya?
because i want to settle my personal prob la..boleh ke?
amoy tu pun kata la,,oo..macam itu ka?tapi itu macam tak elok la.

emm,,,aku fikir2 balik betul jugak kata amoy tu ! kn?kn?
*continue* melainkan u kerja sekarang,boleh la..
haishh,,ni satu lagi.mati-mati aku tipu sebab nak dapatkan kerja kat situ !
yela,,kang lau kata dah keja.tak jadi dia tawarkan aku kerja.
perghh,,ko meme bu*** la iffa.

so,sekarang,fikiran aku tak tenang.dan tengah dok pikiq macam mana nak settle kan benda alah ni even korang rasa this is a small matter.kan?kan?
actually,,aku sayang dengan kerja sekarang.sebab suasana kerja yang menyenangkan ! tak ada kata-kata kesat.tak ade bebelan.tak ade makian !oke. even salary kat situ hanya cukup untuk keperluan dan serius,,aku tak boleh nak menyimpan langsung ! macam mana nak amik lesen ni?nak kuar keta sehelai sebijik.aduh !
disebabkan itulah,aku kene berfikir panjang. macam mana nak tingkatkan ekonomi aku.
sekarang ni memanglah aku tak ade komitmen apa-apa,sebab tu tak kesah sangat if balik malam sampai kul 9.30pm.almaklmla buat ot.nak kumpul fulus lebih sikit.
boleh la aku tuka henset aku yang macam haprak tu. bak kata kawan aku 'henset ko tu,dah boleh baling dlm tong kott' !
ko hingat mak ko ni kaya nyah??
mak tak macam ko la nyah, henset ade orang sponsor. errr~

dah.dah.penat aku menaip.(dah la menaip macam siput !)
sampai sini aje la eh.. =)


TAMMAT

p/s - pabila ditanya,jawablah dengan jujur!tak baik tipu! 'jangan tiru macam aku'.oke =)

hanya tersenyum...~  =)MySpace


3 comments:

erleena said...

haha tak baik tipu! haha
tapikan dlm cndition cari keje ni bese org akn tipu haha

moge dt kje itu :D
besnye jd acc asstant wahhhh:DD

Iffa Zafira said...

hehehe...
bukn nk tipu tp tertipu.
xsengaja.. =p

Awangku Johan said...

salam ziarah dan salam perkenalan.. saya singgah dan follow blog awak yer..